Κλείσιμο

Νέοι Φάκελοι: Πώς φτάσαμε στο μνημόνιο

Απόψε, στις 11 το βράδυ στον ΣΚΑΪ οι Νέοι Φάκελοι ανοίγουν το τρίτο μέρος της μεγάλης ερευνάς του Αλέξη Παπαχελά για τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις και τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα των δανειστών.

Για πρώτη φορά, όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο κέντρο της ιστορίας μιλούν και αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα τις πράξεις, τις παραλείψεις και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο μνημόνιο.

Στην έρευνα των Νέων Φακέλων μιλούν αποκλειστικά σύμβουλοι των ευρωπαίων ηγετών, στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, τρεις διαδοχικοί υπουργοί Οικονομικών και πολιτικά πρόσωπα δυο κυβερνήσεων που καθόρισαν την πορεία των εξελίξεων.

Στο τρίτο επεισόδιο
της σειράς, οι νέοι φάκελοι ερευνούν το ποιος γνώριζε τι πριν από τις κρίσιμες εκλογές του 2009. Από τα «δυο δύσκολα χρόνια» που ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ του 2009, στο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

Για πρώτη φορά οι άνθρωποι που βρίσκονταν στις κλειστές συσκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου αποκαλύπτουν τι συζητούσε η τότε μελλοντική κυβέρνηση για την οικονομία το έλλειμμα και το χρέος. Η Λούκα Κατσέλη εξηγεί πώς καταρτίστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης αποκαλύπτει για πρώτη φορά όλα όσα ήξερε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλά για τις πρώτες στιγμές έντασης με τους ευρωπαίους και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εξηγεί τι ακριβώς είχε πει και σε ποιον.

Μη χάσετε το τρίτο από τα πέντε επεισόδια της μεγάλης ερευνάς των Νέων Φακέλων και του Αλέξη Παπαχελά για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Στις 11 το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr