JP Morgan: Κάποιες χώρες εξετάζουν χρεοκοπία της Ελλάδας

Για αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας κάνουν λόγο αναλυτές του χρηματοπιστωτικού οίκου JP Morgan εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης μετά και την απόφαση αντικατάστασης του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το στέλεχος της JP Mοrgan Νίκολα Μάι, κάποιες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζουν θετικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. Αυτό θα αύξανε δραματικά τις πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. «Κατά τη γνώμη μας αυτή η εξέλιξη θα δημιουργούσε περιπλοκές, όχι μόνο για την ίδια την Ελλάδα, αλλά για όλη τη ζώνη του ευρώ (...) προκαλώντας αμφιβολίες για τη συνοχή της υπόλοιπης ευρωζώνης».

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αντέκρουσε τις εικοτολογίες που τη θέλουν να θεωρεί αναπότρεπτη και αποδεκτή ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Νομικές αμφιβολίες για τις πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος PSI, αποκαλύπτουν στο μεταξύ οι Financial Times.
Πηγή: skai.gr