Ο «Νο 2» του IIF Hung Q. Tran αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ

Εν μέσω σεναρίων αναδιάρθρωσης, αμφιβολιών για την εφαρμογή του προγράμματος roll-over για το ελληνικό χρέος, αλλά και ανησυχιών για την επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, ο ΣΚΑΪ και ο ανταποκριτής του Θάνος Δημάδης από την Ουάσινγκτον έχουν εξασφαλίσει μία ακόμα αποκλειστική συνέντευξη.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Hung Q. Tran που συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων για την Ελλάδα, μιλάει στην κάμερα του ΣΚΑΪ για την πορεία της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα, τις προοπτικές που υπάρχουν για τη χώρα μας και το δημόσιο χρέος της και απαντάει στο ποια είναι η θέση του IIF απέναντι στα σενάρια που μιλούν για εκτεταμένη πλέον αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως και 50%.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διεθυντής (Deputy Managing Director) του IIF διαβεβαιώνει ότι ο στόχος που έχει τεθεί για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων "παρότι φιλόδοξος, είμαι βέβαιος ότι θα τον πετύχουμε". "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση συνεχιζόμενων συσκέψεων και ενημερώσεων που γίνονται σε όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να εξηγήσουμε το πρόγραμμα και να το κατανοήσουν" τονίζει και εκφράζει την εκτίμηση ότι "η συμμετοχή θα τελικά πολύ υψηλή". Απαντώντας στν ερώτηση του Θάνου Δημάδη, είπε ότι "το πρόγραμμα αυτό είναι υπέρ-αρκετό ώστε στα επόμενα 9 χρόνια η Ελλάδα να έχει ελαφρυνθεί σημαντικά από τις πληρωμές των ώριμων ομολόγων" ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι μία ευρύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας έως και 50% είναι λύση. "Είναι μία κίνηση που θα προκαλέσει ένα ανυπολόγιστο ντόμινο συνεπειών" λέει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας το IIF δεν στηρίζει ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει "ως μη αναγκαίο στην περίπτωση που το παρόν πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων εφαρμοστεί στο ακέραιο".

Την μία και μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, θα την παρακολουθήσετε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα το βράδυ στις 21.00.
Πηγή: skai.gr