ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να παράγουμε προϊόντα με ποιότητα και χαμηλό κόστος

«Mοχλό ανάπτυξης» χαρακτήρισε τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας ο ειδικός γραμματέας αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων του ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χριστοδουλάκης, μιλώντας για το θέμα «Δημόσιο Χρέος- Ιδιωτικοποιήσεις», στο συνέδριο «Capital Vision» που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε δομικές μεταβολές και η διαχείριση των μεταβολών αυτών είναι μεγίστη τέχνη. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι ένας τεχνικός όρος. Το μνημόνιο εξελίσσεται και δεν έχω δει την αντιπολίτευση να έχει προσθέσει κάτι».

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του επισήμανε ότι «πρέπει να παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ζητούνται στη διεθνή και εσωτερική αγορά με ποιότητα και χαμηλό κόστος».

«Δεν θα πετύχουμε τίποτε αν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ελλείμματος αυξήσουμε την ύφεση και το χρέος», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο. Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι το Μνημόνιο απέτυχε, επισημαίνοντας ότι για να λειτουργήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να λειτουργήσει η αγορά και να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι αντί να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% έχει αυξηθεί στο 22%, ενώ το δημόσιο ήδη κάνει εσωτερική στάση πληρωμών με ληξιπρόθεσμες οφειλές, που φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ επέμεινε στη στήριξη του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Πηγή: skai.gr