Ν. Φωτόπουλος: Η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην είσπραξη -μέσω της επιχείρησης - του ειδικού τέλους σε όλα τα ακίνητα, από 50 λεπτά έως 10 ευρώ το τετραγωνικό, που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση.

Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού κτίσθηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, αναφέρει σε σημερινό SMS προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

«Θα μπλοκάρουμε την έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε να μην εφαρμοστεί αυτό το νέο χαράτσι», δήλωσε στο ΣΚΑΪ το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Χατζάρας εξηγώντας ότι δε θα προχωρούν σε διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν το λογαριασμό.

Ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος εργαζομένων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, είπε ότι άχρηστος είναι ο υπουργός και όχι ο ελεγχτικός μηχανισμός του κράτους και γι αυτό το λόγο αναγκάζεται να επιβάλει το νέο χαράτσι.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία της ΔΕΗ λαμβάνονται από τη διοίκηση και όχι τη ΓΕΝΟΠ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας είπε ότι η ΔΕΗ δεν είναι ιδιοκτησία της ΓΕΝΟΠ.

Παραδέχτηκε, ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, που δημιούργησαν την ανάγκη του νέου μέτρου.

Πηγή: Νίκος Υποφάντης