Credit Suisse: Εκτίμηση για «κούρεμα» 37% στο χρέος

Σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με «κούρεμα» που θα αγγίξει το 37%, εκτιμά η Credit Suisse ότι θα αναγκαστεί να προβεί η κυβέρνηση επιβαρύνοντας έτσι σημαντικά το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

O οίκος, σε έκθεσή του, προχώρησε στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανίζονται μεταξύ εκείνων με την καλύτερη αναλογία ενεργητικού προς ίδια κεφάλαια και δανείων προς καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο οίκος Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών (Eθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς), αλλά σε υψηλότερη πιστοληπτική βαθμίδα από αυτή του ελληνικού δημοσίου, δύο ημέρες μετά την τριπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, κάτι που θεωρείται σπάνιο και ικανοποιητικό για την αξιοπιστία του τραπεζικού μας συστήματος.

Στο μεταξύ, στην έκδοση ομολόγων για τους έλληνες της διασποράς στις ΗΠΑ, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Πέτρος Χριστοδούλου, Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, έχει λάβει ήδη τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αμερικανικές  χρηματιστηριακές αρχές  και θα παρουσιασθούν σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.


Πηγή: skai.gr