Δημοσκόπηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Μηδαμινό θεωρούν 50 οικονομολόγοι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 50 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έδωσαν πιθανότητα 15% στην αναδιάρθρωση του χρέους για το πρώτο εξάμηνο του έτους και 45% για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ.

Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, αναφέρει άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.

Προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ευρωομολόγων βαδίζει η Ευρώπη, παρά τις έντονες αντιδράσεις που εξακολουθεί να εγείρει η ιδέα για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης, επισημαίνει από την πλευρά της στο κύριο άρθρο της η έγκυρη βελγική εφημερίδα L' Echo με τίτλο «Tα ομόλογα της ΕΕ λειτουργούν».
Πηγή: skai.gr