Κλείσιμο

Νέο σοκ στον τομέα των ασφαλειών

Στον «αέρα» βρίσκονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια 850.000 ιδιοκτητών αυτοκινήτων μετά την αναστολή λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιριών. Πρόκειται για τις AΣΠΙΣ - Ασφάλειες Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, General Union, General Trust και την εταιρία «Σκούρτης». Και οι 5 εταιρείες εκτιμάται ότι απασχολούν 690 άτομα.

Όσοι έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους στις εν λόγω εταιρίες θα πρέπει εντός 30 ημερών να αναζητήσουν νέα ασφαλιστική εταιρία. Μέχρι τότε, σε περίπτωση ατυχήματος, θα καλυφθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείτο μέχρι σήμερα, τα ασφάλιστρα που είχαν καταβάλει οι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων στην παλιά τους εταιρία αναγνωρίζονταν από την καινούργια.

Όσον αφορά την Aspis- Ασφάλειες Ζωής, όλα τα χρήματα που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι έχει εξασφαλιστεί ότι δε θα χαθούν, ενώ όσον αφορά τα συμβόλαια έχει ήδη ορισθεί επόπτης προκειμένου μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, να μεταβιβαστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρία.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Ασπίς» Παύλος Ψωμιάδης εμφανίστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας παρουσιάζοντας εγγυητική επιστολή 550 εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ήταν πλαστή. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή της «Ασπίς Πρόνοια» αναφέρεται ότι «οι εταιρείες του ομίλου θα στραφούν με κάθε νόμιμο μέσο κατά της αποφάσεως της Επιτροπής.
Πηγή: skai.gr