Το hairstyle των '00 είναι ξανά εδώ

Tο Pouf Hairstyle είναι πάλι εδώ. Ναι, αυτό που θυμάσαι παρέα με τα σχεδόν εξαφανισμένα φρύδια, τα χαμηλοκάβαλα τζιν παντελόνια με τη φούστα από πάνω και το Mean Girls.

Ένα πολυαγαπημένο hair trend από τα ‘00s είναι και πάλι εδώ. Και δεν είναι άλλο από το Pouf Hairstyle.

Ναι αυτό που θυμάσαι παρέα με τα σχεδόν εξαφανισμένα φρύδια, τα χαμηλοκάβαλα τζιν παντελόνια με τη φούστα από πάνω και το Mean Girls. Η μόδα είναι γνωστό πως κάνει κύκλους και σιγά σιγά τα πιο παλιά trends επιστρέφουν και τα υιοθετούμε με μια πιο σύγχρονη πινελιά.

Τι είναι όμως το Pouf hairstyle;

Δες οποιοδήποτε κόκκινο χαλί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και θα δεις πολλές celebrities να το προτιμούν, όπως η Hillary Duff, η Lindsay Lohan και οι αδερφές Olsen.

Φυσικά και αυτές ήταν εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 1960 όπως και η Amy Winehouse που χαρακτηριζόταν από αυτό το iconic hairstyle, ενώ η Zooey Deschanel έκανε το retro αυτό χτένισμα ως μέρος της persona της.

Τώρα, η κυκλοφορία της βιογραφικής ταινίας του Baz Luhrmann για τον “Elvis” μας θύμισε πως το attitude της Priscilla Presley έχει εμπνεύσει πολλές να δοκιμάσουν μια σύγχρονη εκδοχή της τάσης pouf hair.

Οι influencers, τα μοντέλα και τα Gen Z It-girls στρέφονται τώρα στην τάση αυτή, γεμίζοντας το Instagram τους για να μας κάνουν να το δοκιμάσουμε κι εμείς το 2022. Διασημότητες όπως η Bella Hadid και η Devon Lee Carlson έχουν κάνει και οι δύο το hair look σε διάφορες αναρτήσεις στο Instagram, κι έτσι μας δίνουν την έγκριση να το θεωρήσουμε και επίσημα ένα από τα hair trends του φθινοπώρου και να το τολμήσουμε κι εμείς.

Πώς να το κάνεις;

Ευτυχώς, η τεχνική είναι πιο εύκολη από ό,τι φαντάζεσαι – δεν απαιτείται εμπειρία στο styling. Συνήθως, γίνεται είτε με ίσια μαλλιά είτε με σφιχτές μπούκλες. Μόλις διαλέξεις το στυλ των μαλλιών σου, πάρε το ένα τμήμα, περίπου δύο 5 εκατοστά σε πλάτος, από τη μέση της γραμμής των μαλλιών σας και συγκέντρωσε ένα μικρό τριγωνικό τμήμα μαλλιών.

Στη συνέχεια, γύρισε τα μαλλιά προς τα πίσω, έτσι ώστε η κατεύθυνση των μαλλιών να είναι μακριά από το πρόσωπο και προς το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Στη συνέχεια, το κόλπο για να κατακτήσεις το trend, είναι να στρίψεις τα μαλλιά σταθερά και να σπρώξεις απαλά το twist προς τα πίσω προς το πρόσωπο για να δημιουργήσεις ένα φούσκωμα στα μαλλιά. Στερέωσε το twist στα υπόλοιπα μαλλιά με μερικά bobby pins ( ή ένα barrette ) e voilà , ένα pouf look που θα συναγωνιζόταν και αυτό της Hilary Duff.

Προσπάθησε να πάρεις ίση και συμμετρική ποσότητα μαλλιών για το πιάσιμο, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, και αν τα μαλλιά σου δεν είναι φρεσκολουσμένα ή γενικά δεν έχουν όγκο, προτίμησε να εφαρμόσεις πιο πριν λίγο ξηρό σαμπουάν στη ρίζα. Σαν τελευταίο βήμα, λίγο ψέκασμα με το αγαπημένο σου hairspray είναι απαραίτητο για να μείνουν σταθερά.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να φτιάξεις τις τέλειες και τραγανές ψητές πατάτες

10 συμβουλές για να ακολουθήσεις τη slow living διακόσμηση

Πηγή: savoirville