Κλείσιμο

Λαφαζάνης: Προσανατολισμένους στους φτωχότερους το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα συνεχιστεί, αλλά αναμορφωμένο προς τις πιο χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, διευκρίνισε την Παρασκευή ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Σπύρου Δανέλλη (Το Ποτάμι) και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (ΠΑΣΟΚ).

Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, στο αναμορφωμένο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ενταχθούν 40.000 νοικοκυριά. Το νέο πρόγραμμα θα προσανατολισθεί προς τις πιο χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, σημείωσε.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις -σε αυτούς που έχουν ενταχθεί στην προηγούμενη φάση του προγράμματος- στη χορήγηση των χρημάτων που καταβάλλονται, τόνισε ότι την ευθύνη για τις καθυστερήσεις έχουν οι τράπεζες. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες για να δίνονται κανονικά και οι επιχορηγήσεις και οι δανειακές υποχρεώσεις για την εκπλήρωση του προγράμματος.

Πάντως, ο υπουργός τόνισε ότι αδικαιολόγητα γίνονταν δεκτές αιτήσεις σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα, αν και ήταν γνωστό ότι οι πόροι του προγράμματος ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσε να καλυφθεί το σύνολο των αιτούντων. Το προηγούμενο πρόγραμμα (2007-2014) έχει καλύψει μέχρι σήμερα περίπου 50.000 κατοικίες, αν και ο αριθμός των αιτήσεων ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Πηγή: skai.gr