Κλείσιμο

Επτά κοινοπραξίες υποψήφιες για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου

Οι ίδιες επτά κοινοπραξίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα τέσσερα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής, υπέβαλλαν φάκελο διεκδικώντας να αναλάβουν και τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου.

Ο ανάδοχος θα προκύψει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, μέσω ανταγωνιστικού διάλογου και θα αναλάβει τη διαχείριση για 27 χρόνια, ενώ θα διαχειρίζεται 150.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως, τα οποία παράγονται σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Και σε αυτή την περίπτωση, όλες οι διαθέσιμες τεχνολογίες διαχείρισης παραμένουν ανοιχτές, υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων.

Η μέθοδος διαχείρισης θα προκύψει από τον ανταγωνιστικό διάλογο, ενώ κριτήριο επιλογής αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης για το δημότη σε συνάρτηση με την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων.

Η κατασκευή του έργου θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
 
Οι υποψήφιες εταιρίες για το έργο είναι: ΜΕΤΚΑ - ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ,ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡT - ΕΓΝΩΝ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ, ARCHIRODON GROUP NV - INTRAKAT - ENVITEC,ΤΟΞΟΤΗΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ΑΒΑΞ

Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου