Κλείσιμο

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα

Την άφιξη του τυφώνα Σάντι αναμένει η Νέα Υόρκη με τις αρχές να έχουν διατάξει την αναστολή της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των πλημμύρων και των ζημιών που πιθανώς θα προκληθούν. Η αναστολή λειτουργίας όλων των μέσων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα ή και την Τρίτη. Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ όπως σημειώνει το Reuters, δεν αποκλείεται το κλείσιμό του να παραταθεί και την Τρίτη.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρότατους ανέμους, σφοδρότατες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και χιόνια στα ορεινά. Εκτός από τη Νέα Υόρκη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί Πενσυλβάνια, Μαίρυλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα και Ουάσιγκτον. Οι αρχές παροτρύνουν τους κατοίκους των περιοχών που θα επηρεαστούν, να προμηθευτούν πόσιμο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας και μπαταρίες και να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο μακροσκελούς διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του  να «πάρουν στα σοβαρά» τον κίνδυνο.

Ο Σάντι κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά.



Πηγή: skai.gr