Σε Πάτρα, ποταμό Λουδία, Χίο, Θάσο και Καρδίτσα οι επόμενες δράσεις καθαρισμού

Συνεχίζεται και αυτό το σαββατοκύριακο (31/3-1/4) η εκστρατεία του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα". Αναλυτικά:

Σάββατο 31 Μαρτίου

1. Πάτρα – Καθαρισμός της βιομηχανικής ζώνης

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, διοργανώνει καθαρισμό στη βιομηχανική ζώνη Πατρών. Η περιοχή θα καθαριστεί από μπάζα και σκουπίδια. Σημείο συνάντησης, η είσοδος της βιομηχανικής ζώνης από την περιφερειακή λεωφόρο Πατρών, στις 10 το πρωί.


Κυριακή 01 Απριλίου

1. Ποταμός Λουδίας– Καθαρισμός των εκβολών του

Ο φορέας διαχείρισης του Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα σε συνεργασία με τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Χαλκηδόνας, Πύδνας και τον ΣΚΑΪ, διοργανώνουν καθαρισμό στις εκβολές του ποταμού Λουδία. Οι εκβολές του ποταμού Λουδία είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη και στην είσοδο του Θερμαϊκού κόλπου.
Σημείο συνάντησης, το πέτρινο φυλάκιο του δασαρχείου Χαλάστρας στις 10 το πρωί.

2. Χίος – Καθαρισμός ιστορικού μονοπατιού

Ο σύλλογος πολιτών Χίου σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ διοργανώνουν καθαρισμό σε ιστορικό μονοπάτι του νησιού. Θα καθαριστεί το παλιό πετρόχτιστο μονοπάτι το οποίο συνέδεε την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (περιοχή Βασιλικά Βολισσού) με τους νερόμυλους του ποταμού Μαλαγκιώτη και στη συνέχεια με την Παναγία των Λουτρών (Νερόμυλων) Βολισσού. Πρόκειται για ξεχασμένη ιστορική διαδρομή ου αποζημιώνει με τις μοναδικές εικόνες που προσφέρει. Συνάντηση στις 10 το πρωί, στο οινοποιείο Κεφάλα στον περιφερειακό δρόμο Βολισσού. Σε αυτή τη δράση συνεργαζόμαστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Αλήθεια της Χίου 95,5

3. Θάσος – Καθαρισμός κεντρικού δρόμου από το λιμάνι μέχρι το χωριό Παναγιά

Η κίνηση πολιτών Θάσου σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου και τον ΣΚΑΪ, διοργανώνουν καθαρισμό του κεντρικού δρόμου, ο οποίος συνδέει το λιμάνι του νησιού με το χωριό Παναγιά. Επίσης θα καθαρίσουν το λιμάνι το οποίο ανήκει στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου Πρίνου.

Σημείο συνάντησης το κτήριο Καλογερικό στο κεντρικό λιμάνι της Θάσου στις 10 το πρωί.

4. Δήμος Σοφάδων Καρδίτσας - Καθαρισμός

Ο Δήμος Σοφάδων Καρδίτσας σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, διοργανώνει καθαρισμό και συμβολική αναδάσωση σε δασική έκταση έξω από το χωριό Καππαδοκικό. Το Καππαδοκικό Καρδίτσας είναι ένα σχετικά νέο χωριό, που οικοδομήθηκε το 1924 από τους πολύπαθους Καππαδόκες πρόσφυγες, οι οποίοι ρίζωσαν εκεί μετά τον ξεριζωμό τους από την αγαπημένη τους πατρίδα το Τσουχούρ της Καππαδοκίας.
Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Καππαδοκικό στις 10 το πρωί.

ΣΚΑΪ Περιβάλλον
Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα

View Καθαρίζουμε την Ελλάδα 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου in a larger map
Πηγή: skai.gr