Κλείσιμο

Ν. Σηφουνάκης: Στον Φαληρικό Όρμο το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης του Λεκανοπεδίου

Ως το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που έχει γίνει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, κατά την παρουσίασή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πρόκειται για την έκταση 760 στρεμμάτων από το ΣΕΦ μέχρι το Δέλτα Φαλήρου.

Βάσει της μελέτης του Renzo Piano, προβλέπεται μεταξύ άλλων, ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων και εγκαταστάσεων, μετασκευή του κλειστού γυμναστηρίου TAE KWON DO σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο, βύθιση της παραλιακής λεωφόρου και αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Μοσχάτου και Καλλιθέας.

Επίσης προβλέπεται να κατασκευαστούν προβλήτες στη θάλασσα, αναψυκτήρια και εστιατόρια στους χώρους του πάρκου που θα εντάσσονται σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ στο τρίπτυχο φύση, πολιτισμός, αθλητισμός.

Από τα έσοδα που θα προκύψουν από τις εμπορικές χρήσεις αναμένεται να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες και οι δαπάνες συντήρησης.

Την εποπτεία του προγράμματος έχουν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και η Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου που είναι και ο διαχειριστής της έκτασης για λογαριασμό του Δημοσίου.

Το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα στοιχίσει 200-250 εκ. ευρώ και θα παραδοθεί το 2014.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου