Κλείσιμο

Την Κυριακή η δεύτερη ξενάγηση στον Ελαιώνα

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη ξενάγηση στον Ελαιώνα. Οι ακροατές μας θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί. Δυο πούλμαν της εταιρίας Στεφανάκη θα μεταφέρουν τους ακροατές.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο πούλμαν θα επιβιβαστούν 45 ακροατές, ο κ. Νίκος Λυτάρης που θα κάνει την ξενάγηση και ο Άρης Πορτοσάλτε. Στο δεύτερο πούλμαν θα επιβιβαστούν 45 επιβάτες, η κ. Ειρήνη Βαγγελάτου που θα κάνει την ξενάγηση και η Χριστίνα Βίδου.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 10.15 και θα κατευθυνθούν προς τον Ελαιώνα. Πρώτη στάση στην συμβολή της οδού Σπύρου Πάτση με την οδό Αγίου Πολυκάρπου απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρκέλλας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αγίου Πολυκάρπου - αριστερά στην οδό Αγίας Άννης όπου θα δούμε τον Άγιο Νικόλαο το Φτωχό, το μνημείο Σέκερη και το Κοκαλάδικο.

Στη συμβολή με την Ορφέως, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στρίβουμε αριστερά και συναντάμε τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης και στη συνέχεια το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ. Στη συμβολή με την οδό Αμφιπόλεως στρίβουμε δεξιά προς Πέτρου Ράλλη και βλέπουμε τον καταυλισμό των Ρομά. Εκεί συναντάμε και την Παναγία Πλατανά.

Βγαίνουμε και πάλι στην Πέτρου Ράλλη και στρίβουμε στην οδό Σαλαμινίας και βλέπουμε την παλιά και νέα Αγία Άννα. Ακόμη, βλέπουμε τη Rolco και το πάρκο του Ρέντη. Στη συνέχεια φτάνουμε στην Αγία Παρασκευή, μια παραδοσιακή γειτονιά με ελιές που τις μαζεύουν οι γείτονες κάθε χρόνο.

Γυρνάμε και πάλι στη Πέτρου Ράλλη και μέσω της οδού Σαλαμινίας φτάνουμε και πάλι στον Άγιο Στέφανο, τον προστάτη του γάμου όπου οι γυναίκες προσέφεραν τα στέφανά τους. Φεύγουμε και πάλι και ακολουθώντας την Πέτρου Ράλλη βλέπουμε το κτήμα Μερκάτη και από την Ιερά Οδό φτάνουμε στα ΤΕΙ Πειραιά όπου υπάρχει το Βυζαντινό εκκλησάκι και ο ελαιώνας.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Ελαΐς θα δώσουν αναμνηστικά δώρα στους ακροατές και τα λεωφορεία θα επιστρέψουν και πάλι στο Σύνταγμα.
Πηγή: skai.gr