Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού το Σάββατο

Τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει ώς σήμερα διοργανώνουν το προσεχές Σάββατο ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα.

Στην Αττική καθαρισμός θα γίνει στις 10 το πρωί στον Υμηττό, με σημείο συνάντησης το στρατόπεδο Σακέτα, στην Κατεχάκη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία του ΣΚΑΪ με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού και το Δήμο Βύρωνα.

Θα καθαριστεί ο χώρος του δάσους στον Υμηττό, δίπλα στο πυροφυλάκιο των εθελοντών του Δήμου Βύρωνα, προς το στρατόπεδο Σακέτα. Μπροστά στο πυροφυλάκιο θα είναι και ο χώρος συνάντησης.
Επίσης το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς οργανώσεις πολιτών και σύλλογοι με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ.

Το πρόγραμμα καθαρισμών για τις 20 και τις 27 Αυγούστου έχει ως εξής:
• 20/08 Αττική – Υμηττός Βύρωνας
Ξυλόκαστρο – Δάσος και παραλία Πευκιά – Ράδιο Ηλέκτρα 98.8
Πτολεμαϊδα – Πάρκο εκτάκτων αναγκών – Ελεύθερο Ραδιόφωνο Πτολεμαϊδος 99fm
Ρόδος – Καθαρισμός παραλίας Φανών – SKY FM 100.0

• 27/08 Πειραιάς – Κονώνεια Τείχη
Ξάνθη – Παραλία Μαγγάνων στο Δέλτα του Νέστου – 3ο Πρόγραμμα Ξάνθης 94.6
Σκάλα Λακωνίας / Παραλία Έλους – FLY FM 89.7
Καλαμάτα – Παραλία Καλαμάτας – Ράδιο Μεσσήνη 93.0

Αυτενέργειες πολιτών
Εκτός από τα προγραμματισμένα σημεία καθαρισμού της εκστρατείας του ΣΚΑΪ, προτρέπουμε τους ακροατές να οργανωθούν σε ομάδες για τον καθαρισμό της περιοχής τους. Οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, γείτονες μπορούν να οργανώσουν μικρούς τοπικούς καθαρισμούς.

Επικοινωνούν με το kathariellada.skai.gr, ή το τηλέφωνο 210-4800095, και δηλώνουν την περιοχή που θα καθαρίσουν. Ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει και θα γνωστοποιήσει τη δράση τους.

Το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς οι παρακάτω οργανώσεις πολιτών και σύλλογοι:

1. Οι Sivotistas και οι Parginistas στις 08:00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία στα Σύβοτα και με κατεύθυνση προς τις παραλίες Ζάβια, Μέγα Άμμο, Μικρή Άμμο θα καθαρίσουν το δρόμο και τους γύρω χώρους από σκουπίδια και αφίσες. Σημείο συνάντησης: Κεντρική πλατεία στα Σύβοτα
2. Συνεργεία του δήμου Αιγάλεω στις 10:00 θα καθαρίσουν από σκουπίδια και αφίσες την γέφυρα επί της Ιεράς Οδού & Κηφισού.
3. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος "ΛΥΚΟΥΡΙΖΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ", σε συνεργασία με το δήμο Σαρωνικού, καθαρίζουν από σκουπίδια την παραλία Λαγονησίου (38,5ο - 40ο χλμ.) Σημείο συνάντησης: το Κιόσκι στην αρχή της Λεωφ. Καλυβίων.
4. Ο Πολιτιστικός, Φιλοζωικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Ακτιβιστική Ροή Κορίνθου”, σε συνεργασία με το δήμο Κορινθίων, καθαρίζουν την ακτογραμμή από τη Σωληνουργία Κορίνθου μέχρι και το αρχαίο λιμάνι Λεχαίου. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Περιβολάκια.
5. Εθελοντική ομάδα δράσης σε συνεργασία με το δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, συλλόγους και φορείς της περιοχής, καθαρίζουν τις παραλίες του Πόρτο Γερμενό, του Αλεποχωρίου και της Ψάθας.
Σημεία συνάντησης:
Α. για την παραλία του Πόρτο Γερμενό – κεντρική παραλία
Β. για την παραλία Αλεποχωρίου - Διασταύρωση Ψάθας – Αλεποχωρίου
Γ. για την παραλία της Ψάθας – Στην παραλία απέναντι από γήπεδο5Χ5
Πηγή: skai.gr