Εκστρατεία για τον καθαρισμό των ακτών από την Κυριακή

Με σύνθημα «Το μόνο είδος που δεν πρέπει να ζει σε θάλασσες και ακτές είναι τα σκουπίδια!» το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία πανελλαδική εκστρατεία εθελοντών για τον καθαρισμό των ακτών και των φυσικών περιοχών.

Η δράση πραγματοποιείται για 16η συνεχή χρονιά, και η αρχή γίνεται φέτος με τον καθαρισμό της παραλίας του Σχινιά την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία θα ξεκινήσει σύντομα πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής των επιπλέοντων πλαστικών απορριμμάτων από αλιευτικά σκάφη, με τη βοήθεια ειδικού μηχανισμού.

Παράλληλα, προωθείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την γενικευμένη απαγόρευση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε πρόσφατα η επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων Μαρία Δαμάνακη.

Σήμερα πεντακόσιοι τόνοι διαλυμένων πλαστικών βρίσκονται στην επιφάνεια της Μεσογείου, με αποτέλεσμα 250 δισεκατομμύρια μικροσωματίδια πλαστικού επιπλέουν στα νερά της απειλώντας κάθε μορφή ζωής.
Πηγή: skai.gr