Κλείσιμο

Εντυπωσιακή ταπετσαρία αλά Μπαγιέ εξιστορεί το Game of Thrones

Η γαλλική πόλη Μπαγιέ φημίζεται για την ταπετσαρία που εικονίζει την νίκη του Γουλιέλμου του Κατακτητή στην μάχη του Χέιστινγκς, το 1066, και την ιστορικής σημασίας κατάκτηση των βρετανικών νήσων από τους Νορμανδούς.

Τώρα απέκτησε και δεύτερο έργο τέχνης.

Πρόκειται για ταπετσαρία που απεικονίζει τα γεγονότα της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του ΗΒΟ «Game of Thrones».

Περίπου 30 κεντήτριες εργάστηκαν επί για 1.500 ώρες πάνω στο λινό ύφασμα, εξιστορώντας τον αγώνα για τον σιδερένιο θρόνο. Το έργο έγινε στην Βόρεια Ιρλανδία, όπου έγινε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Η «αφήγησή» αρχίζει με την επίσκεψη βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον στο κάστρο Γουίντερφελ, έδρα του οίκου Σταρκ. Ογδόντα-επτά μέτρα αργότερα καταλήγει στις αιματηρές σκηνές της όγδοης και τελευταίας χρονιάς της σειράς.



Σύμφωνα με την επικεφαλής του έργου Βαλερί Ουίλσον, το όλο εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το σύγχρονο έργο είναι δε ελαφρώς μεγαλύτερο από το μεσαιωνικό, που έχει μήκος 70 μέτρα.

«Η ταπετσαρία του ‘Game of Thrones’ είναι μία στιλιστική αναπαράσταση της γνωστής ταπετσαρίας της Μπαγιέ τόσο στα μοτίβα που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Η ταπετσαρία θα εκτίθεται στο Hotel du Doyen, έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπου αρχικά εκτέθηκε η ιστορική ταπετσαρία του Μπαγιέ, προτού μετακινηθεί σε ειδικό μουσείο.


Πηγή: skai.gr