Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη των Μάγια κρυμμένη στη ζούγκλα της Γουατεμάλας

Ερευνητές χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Η σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν γεωργικές εκτάσεις και αρδευτικά κανάλια, έγινε την Πέμπτη από μια ομάδα αρχαιολόγων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Γουατεμάλα, οι οποίοι εργάζονται στο Mayan Heritage and Nature Foundation της Γουατεμάλας.

Στην έκθεσή τους εκτιμούν ότι σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια--τις τροπικές πεδιάδες της σημερινής Γουατεμάλας--γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτούνταν μαζική παραγωγή τροφίμων.

"Πρόκειται για δύο με τρεις φορές περισσότερους κατοίκους από όσους υποστήριζεται ότι βρίσκονταν εκεί", λέει στην Guardian ο Μαρτσέλο Α Κανούτο, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Τουλέιν των ΗΠΑ.

H περιοχή της χαρτογράφησης, που εκτείνεται σε 2.100 τμ, είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια, ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή.

Εντοπίστηκαν περίπου 60.000 κατασκευές, περιλαμβανομένων τεσσάρων βασικών τόπων τελετουργιών και μυστηρίων με πλατείες και πυραμίδες.
Πηγή: skai.gr