Κλείσιμο

Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ σε Παναγιωτόπουλο με αφορμή τις δηλώσεις Κλούνεϊ

«Ο κύριος Παναγιωτόπουλος είναι απασχολημένος με το να αποστέλλει ευχαριστήριες επιστολές σε αγαπημένους χολιγουντιανούς σταρ για δήθεν δηλώσεις τους υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα» και δεν απαντά στα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για άλλα σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και αρκετούς μήνες ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να συναντήσει τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλου, για σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας όπως η μοίρα του ΕΚΕΒΙ και η διατήρηση της ενιαίας τιμής βιβλίου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά λύπης βλέπουμε πως ο κύριος Παναγιωτόπουλος είναι απασχολημένος με το να αποστέλλει ευχαριστήριες επιστολές σε αγαπημένους χολιγουντιανούς σταρ για δήθεν δηλώσεις τους υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Τζορτζ Κλούνεϊ, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

ο κ. Παναγωτόπουλος κάλεσε μάλιστα τον διάσημο ηθοποιό στην Ελλάδα ώστε «να περιηγηθεί σε ένα πλήθος Ελληνικών αρχαιοτήτων που διατηρούνται αλώβητες κάτω από τον μεσογειακό ήλιο. Και, βέβαια, να επισκεφθεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, απέναντι από τον ιερό βράχο, όπου περιμένουν κενές οι θέσεις για τα ξενιτεμένα… Γλυπτά του Παρθενώνα».

Πηγή: skai.gr