Κλείσιμο

23o Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα

Η Ελληνική Βουλή παρέθεσε χθες δείπνο, προς τιμήν των διεθνούς φήμης, καθηγητών φιλοσοφίας οι οποίοι συμμετέχουν στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, στο εστιατόριο “ Διόνυσος”, απέναντι από την Ακρόπολη.

Νωρίτερα, είχαν συμμετάσχει σε Ειδική Φιλοσοφική Συνεδρίαση, υψηλού συμβολικού νοήματος, στην Πνύκα με θέμα “Η Φιλοσοφία μια πρακτική σοφία”. Ομιλητές, ένας από την Ανατολή, ο καθηγητής Chen Lai από την Κίνα και δύο από την Δύση, κ. Juliana Gonzalez από το Μεξικό της Λατινικής Αμερικής και ο καθηγητής κ. Αλέξανδρος Νεχαμάς από την Ελλάδα.

Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σύγκριση μεταξύ Κομφουκιανισμού και Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και ειδικότερα η αντίληψη της αρετής και της έννοιας της φιλοσοφίας από τους δύο πολιτισμούς της Ανατολής και της Δύσης.

Για σήμερα Πέμπτη 8/8/2013 στις 19:00 προβλέπεται μια άλλη ειδική συνεδρίαση συμβολικού νοήματος, στον χώρο της Αρχαίας Καλλιρρόης στης όχθες του Ιλισού (εκκλησία Αγίας Φωτεινής).

Ο χώρος συνδέεται με τον “Φαίδρο” του Πλάτωνα που αναφέρεται ειδικότερα στον έρωτα. Η εισηγήσεις θα είναι γι' αυτό σχετικές με το θέμα .
Πηγή: skai.gr