Αντίδραση ΔΗΜΑΡ για τη σύνθεση του νέου ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου

Την αντίδραση του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς προκάλεσε η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου. Η ΔΗΜΑΡ ζητά ακόμη και την παραμονή του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Χουβαρδά.

«Με αφορμή τα όσα διεκτραγωδούνται περί τον ορισμό της νέας διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, ο Τομέας Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς επαναφέρει τη θέση του ότι η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής οφείλουν να έχουν σύγχρονο καλλιτεχνικό όραμα, σχέδιο για τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό, διοικητική ικανότητα και εμπειρία, καθώς και ευρεία αποδοχή στο θεατρικό χώρο και διάθεση συνεργασίας. Θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη για χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια και με δημόσιο έλεγχο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Τομέας Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς προσθέτει ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη διοίκηση του θεάτρου πρέπει να ανταποκρίνονται στο κύρος του θεσμού και να μη βαρύνονται με κατηγορίες κακοδιαχείρισης.

«Προτείνουμε εμφατικά την ανοιχτή διαδικασία επιλογής τού Καλλιτεχνικού Διευθυντή από επιτροπή προσωπικοτήτων κύρους και την παράταση της θητείας του απερχόμενου διευθυντή Γιάννη Χουβαρδά για όσο διάστημα χρειαστεί» καταλήγει.

Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος αντικαθιστά στην προεδρία του ΔΣ του Εθνικού την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, και ο Σωτήρης Χατζάκης στη καλλιτεχνική διεύθυνση τον Γιάννη Χουβαρδά.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ