Κλείσιμο

Βρετανία: Παρά λίγο σοβαρό δυστύχημα για τον Πολ Μακάρντνι

«Το χάρο με τα μάτια του» είδε ο θρύλος του πενταγράμμου Πολ Μακάρτνι και η σύζυγός του Νάνσι Σεβέλ, καθώς το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν παραλίγο να συντριβεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε την άνοιξη αυτής της χρονιάς, όταν ο 70χρονος Μακάρτνι επέστρεφαν και η 52χρονη σύζυγός του επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Σάσεξ της Βρετανίας μετά από παρουσίαση βιβλίου μαγειρικής της κόρης τους επιβαίνοντας σε ένα ελικόπτερο Sikorsky S-76C που είχε ενοικιάσει ο Μακάρτνι.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του σκάφους και αποφάσισε να δοκιμάσει να πραγματοποιήσει ανώμαλη προσγείωση στο δάσος, καθώς τα όργανα τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, επειδή υπήρχε σοβαρός κίνδυνος το ελικόπτερο θα μπορούσε ακουμπήσει σε δέντρα και να συντριβεί, την τελευταία στιγμή ο πιλότος αναθεώρησε την απόφασή του και τελικά κατόρθωσε να προσγειώσει ομαλά το ελικόπτερο σε απόσταση μόλις 25 χλμ. από το σπίτι του τέως «σκαθαριού».

Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό, καθώς κρίνουν ότι είναι πολύ σοβαρό, καθώς σύμφωνα με σχετική κυβερνητική αναφορά, το ελικόπτερο απογειώθηκε υπό αντίξοες συνθήκες όπως χαμηλές νεφώσεις κακή ορατότητα και βροχόπτωση.
Πηγή: skai.gr