O Steve Vranakis από την Google μιλάει στο TEDxAthens 2012 (video)

Έχει μείνει σχεδόν ένας μήνας για το 4ο TEDxAthens και τα ονόματα των ομιλητών έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται.

Το TEDxAthens 2012 ανακοινώνει μέσω του SKAI.gr τον ομιλητή Steve Vranakis.

Ξεκινώντας την καριέρα του σε γνωστές διαφημιστικές εταιρίες ανά τον κόσμο συμμετείχε στη δημιουργία της VCCP London, και πλέον βρίσκεται στο τιμόνι της Google Creative Lab, ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Έχει ασχοληθεί με αρκετά projects τα οποία έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό και που συνδυάζοντας ψυχαγωγία, γνώση και περιεχόμενο αποκτούν μια διαδραστική θέση μέσα στο σύνολο.

Μερικά από αυτά είναι το Chrome Web Lab, μια σειρά διαδραστικών πειραμάτων στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, το World Wonders Project, που δίνει πρόσβαση σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου μέσω του Street View, το λανσάρισμα του Google+ "A life lived and shared", την εκστρατεία "Jamal Edwards" του Chrome, τη σειρά συζητησεων "Vs. g+ debates" με τους Richard Branson και Russell Brand, καθώς και το κανάλι "YouTube Space Lab Channel", στο οποίο προσκαλεί παιδιά και εφήβους από όλο τον κόσμο να στείλουν τα δικά τους επιστημονικά πειράματα στο διάστημα σε συνεργασία με τη NASA και με κριτή τον Stephen Hawking.

Στην ερώτηση τι αγαπά περισσότερο στην δουλειά του απαντά «μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο».
 
Περισσότερα για  τις συναρπαστικές εμπειρίες  του, θα μας πει ο ίδιος στο TEDxAthens 2012, με θέμα «The Ones Who Do», ή αλλιώς «Αυτοί που Πράττουν».

Το main event του TEDxAthens 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο, Πειραιώς 254. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέσα απο το www.tedxathens.com.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υπόλοιπων ομιλητών.


Πηγή: skai.gr