Μπιλμπάο: Ένα εκατ. επισκέπτες είδαν την έκθεση Δ. Δασκαλόπουλου

Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης από την συλλογή του προέδρου του Συνδέσµου Ελλήνων Βιοµηχάνων (ΣΕΒ) Δημήτρη Δασκαλόπουλου που φιλοξενήθηκε στο μουσείο Γκουγκενχάιμ του Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Η έκθεση με τίτλο «Φωτεινό Διάστημα», εμπνευσμένη από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη είχε διάρκεια από τις 12 Απριλίου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζει 60 εγκαταστάσεις 30 καλλιτεχνών σε επιμέλεια της Νάνσι Σπέκτορ, αναπληρώτριας διευθύντριας του Μουσείου Γκουγκενχάιµ της Νέας Υόρκης.

Η συλλογή του προέδρου του ΣΕΒ αποτελείται από έργα σύγχρονης τέχνης Ελλήνων και ξένων δημιουργών, με κύρια θεματική το ανθρώπινο σώµα ως χώρο ιδεολογικού και υπαρξιακού προβληµατισµού.

Μεταξύ των καλλιτεχνών της έκθεσης είναι οι Paul McCarthy, Robert Gober, John Bock, Mona Hatoum, Thomas Hirschhorn, Annette Messager, Matthew Barney, Paul Chan, Kendell Geers, Marina Abramovic, Kutlug Ataman, Louise Bourgeois, Mark Dion & Robert Williams, Wade Guyton & Kelley Walker, Damien Hirst, Mike Kelley , William Kentridge, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Wangechi Mutu, Gabriel Orozco, κ.α
Πηγή: Μάνια Ζούση