Ο Μασκ αύξησε το ποσοστό του στη Space X - Αγόρασε μετοχές αξίας 1,4 δισ. δολαρίων το 2025

Η δευτερογενής αυτή αγορά μετοχών πραγματοποιήθηκε μέσω καταπιστεύματος του Μασκ και αποκαλύφθηκε από το εμπιστευτικό ενημερωτικό για την IPO

Ίλον μασκ

Ο Ίλον Μασκ αύξησε το μερίδιό του στη SpaceX πέρυσι, αγοράζοντας μετοχές αξίας 1,4 δισ. δολαρίων από νυν και πρώην εργαζομένους, ανέφερε την Τρίτη το The Information.

Η δευτερογενής αυτή αγορά μετοχών, που πραγματοποιήθηκε μέσω καταπιστεύματος του Μασκ, αποκαλύφθηκε σε προσχέδιο του εμπιστευτικού ενημερωτικού δελτίου για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO prospectus) της SpaceX, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η SpaceX ενέκρινε επίσης τον περασμένο μήνα σχέδιο που θα απονείμει στον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο 60 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές, εφόσον η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αυξηθεί από 1,1 τρισ. δολάρια έως και 6,6 τρισ. δολάρια και υλοποιηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στο διάστημα, τα οποία θα παρέχουν υπολογιστική ισχύ σε προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε το The Information.

Πηγή: skai.gr
15 0 Bookmark