Κλείσιμο

Η Ducati XDiavel ψηφίστηκε «best-looking bike»

Με τον τίτλο «best-looking bike» επιβραβεύτηκε η νέα Ducati XDiavel από το 60,78%, σε σύνολο 11.369 ψήφων,  των ψηφοφόρων-επισκεπτών της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Μοτοσυκλέτας EICMA που πραγματοποιήθηκε 19 – 22 Νοεμβρίου 2015 στο Μιλάνο. 

Η νέα XDiavel που εισέρχεται δυναμικά στο χώρο αφού μπορεί να συνδυάζει ταυτόχρονα την άνετη, ήρεμη οδηγική συμπεριφορά και την ένταση της σπορ οδήγησης χωρίς συμβιβασμούς τα διαθέτει όλα: σχεδιασμό, τεχνολογία, απόδοση αλλά και μεγάλη γκάμα αξεσουάρ και ρουχισμού.
Τρεις αριθμοί συνοψίζουν την ουσία της ΧDiavel. 
•5000: οι στροφές ανά λεπτό στις οποίες ο δικύλινδρος κινητήρας 156hp Ducati Testastretta DVT 1262 επιτυγχάνει τη μέγιστη ροπή του (13.1kg). 
•60: ο αριθμός των διαφορετικών εργονομικών θέσεων οδήγησης για τον αναβάτη. 
•40: η μέγιστη γωνία κλίσης που μπορεί να επιτύχει η μοτοσυκλέτα. 
H ΧDiavel είναι η πρώτη Ducati που χρησιμοποιεί ιμάντα μετάδοσης της κίνησης, ένα απαραίτητο στοιχείο για την ιδιαίτερη κατηγορία των Cruiser. Το σύστημα μέτρησης αδράνειας της Bosch (ΙΜU), σε συνδυασμό με το Ducati Traction Control (DTC), τα προγράμματα οδήγησης Riding Modes, τη μονάδα Bosch ABS Cornering, το Cruise Control και το πρωτοποριακό Ducati Power Launch (DPL) καθιστούν την XDiavel ένα τεχνολογικό κόσμημα που προσφέρει υψηλές επιδόσεις και ασφάλεια. Επιπλέον, διατίθεται και έκδοση S.
Σημειώνεται ότι η Ducati παρουσίασε συνολικά 8 νέες μοτοσυκλέτες στην έκθεση του Μιλάνο εκ των οποίων 7 από αυτές ήταν εντελώς νέα μοντέλα. 
 

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης