Κλείσιμο

Με το βραβείο L.E.A.D.E.R. τιμήθηκε το πρώτο παγκοσμίως ψηφιακό κατάστημα Rockar Hyundai

To «δρόμο προς τα εμπρός», όσον αφορά τον τρόπο πώλησης αυτοκινήτων, δείχνει η Hyundai Motor με τη λειτουργία του πρώτου ψηφιακού καταστήματος λιανικής πώλησης αυτοκινήτων παγκοσμίως. Το ψηφιακό κατάστημα Rockar Hyundai (πώληση οχημάτων μέσω διαδικτύου 24 ώρες την ημέρα) στο Ηνωμένο Βασίλειο ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2014 και είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία ψηφιακής εμπειρίας λιανικής πώλησης στον κόσμο, η οποία προσφέρει στους πελάτες της ένα νέο τρόπο για να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο που θα ανταποκρίνεται στις  ανάγκες των σύγχρονων αγοραστών που είναι εξοικειωμένοι με την online αγορά. Το  Rockar Hyundai είναι μια αμιγώς ψηφιακή εμπειρία με τιμολογιακή πολιτική «χωρίς παζάρι», όπου οι καταναλωτές μπορούν να χειριστούν την όλη διαδικασία αγοράς του οχήματος από το σπίτι τους. Το ψηφιακό κατάστημα Rockar Hyundai, παρέχει μια εμπειρία πραγματικά εστιασμένη στον πελάτη, που επιτρέπει στους επισκέπτες την έρευνα, την πραγματοποίηση test-drive, τη μερική ανταλλαγή του παλαιού αυτοκίνητο του και την αγορά ενός νέου Hyundai - με μετρητά ή την επιλογή κάποιου χρηματοδοτικού πακέτου - όλα με το πάτημα ενός κουμπιού.
Η επιτυχημένη λειτουργία του καταστήματος επιβραβεύτηκε από την κριτική επιλογή του αναγνωρισμένου κύρους βραβείο L.E.A.D.E.R (Leaders in European Automotive Development, Excellence and Research) στο φετινό ετήσιο συνέδριο του Automotive News Europe. Σημειώνεται ότι το κατάστημα Rockar Hyundai στο εμπορικό κέντρο Bluewater στο Κέντ της Αγγλίας έχει ήδη πάνω από 100.000 επισκέπτες σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από την έναρξη λειτουργίας του.
Απονέμοντας στη Rockar Hyundai το βραβείο L.E.A.D.E.R. για το 2015 στην κατηγορία λιανικής, οι αξιολογητές και οι κριτές του Automotive News Europe και του Automotive Intelligence Centre αναγνώρισαν τον πραγματικά καινοτόμο χαρακτήρα του ολοκαίνουργιου αυτού τρόπου πώλησης αυτοκινήτων.
Ο θεσμός των βραβείων L.E.A.D.E.R. καθιερώθηκε το 2010 και τα βραβεία απονέμονται κάθεχρόνο σε τρεις κατηγορίες: Ιδιώτες, Κατασκευαστές Πρωτότυπου Εξοπλισμού (Original Equipment Manufacturers/OEM) και Προμηθευτές.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης