Η Opel παρουσιάζει τα νέα Corsa και ADAM ROCKS

Με δύο πανελλαδικές πρεμιέρες καθώς και τα ανανεωμένα Mokka και  Insignia συμμετέχει φέτος η Opel στην Έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ CWM FX» που θα πραγματοποιηθεί από 25 Οκτωβρίου έως  2 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού). Οι «πρεμιέρες» αφορούν το 5ης γενιάς Corsa και το ADAM ROCKS που μετά το πρόσφατο ντεμπούτο τους στο Παρισινό Σαλόνι αυτοκινήτου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.
Το Corsa έχοντας ιστορία 32 χρόνων που μεταφράζονται σε 12 εκατ. πωλήσεις αποτελεί το bestseller της Opel. Η κομψή, πέμπτη γενιά Corsa διαθέτει φρέσκια εμφάνιση και προσφέρει μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία με νέο πλαίσιο και βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης.  Πραγματικό κόσμημα κάτω από το καπό του νέου Corsa είναι ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel.  Αυτή η υπερσύγχρονη, λιλιπούτεια κινητήρια μονάδα  που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Opel ADAM και σχεδιάστηκε εξ αρχής από λευκό φύλλο χαρτί θέτει νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών & τριγμών) και προσφέρει κορυφαία οδηγική άνεση.
Το νέο Corsa λανσάρει νέα αισθητική εσωτερικού που προάγει την εικόνα υψηλής ποιότητας και ευρυχωρίας, πλαισιωμένη από την τεχνολογία infotainment IntelliLink και σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση  Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning),  Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων, (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την οδηγική ασφάλεια. Για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, η νέα γενιά Corsa μπορεί να εφοδιάζεται με σύστημα φωτισμού Bi-Xenon που περιλαμβάνει λειτουργία φωτισμού στροφών
Το νέο Opel ADAM ROCKS είναι ένα μοδάτο αυτοκίνητο πόλης, με στυλ και άποψη, που αγαπά την περιπέτεια και προσφέρει την οδηγική απόλαυση ανοιχτού μοντέλου. Οι σχεδιαστές της Opel δημιούργησαν νέα σχεδιαστικά στοιχεία, διάκοσμο και ταπετσαρίες καθισμάτων όλα μοναδικά για το ADAM ROCKS που, μαζί με την στάνταρ υφασμάτινη οροφή Swing Top, συντελούν στην ιδιαίτερη γοητεία του. Εξοπλίζεται με τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo.
Πηγή: Γιάννης Κουτλιέρης