Peugeot Vivacity 125:Έξυπνο, πρακτικό και... εύκολο!

Το Vivacity 125 είναι ένα σκούτερ στην γκάμα της Peugeot, το οποίο κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να σας λύσει τα χέρια στις καθημερινές μετακινήσεις. Διαθέτει πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους, μαζεμένες διαστάσεις για να χωράει παντού και χαμηλή τιμή πώλησης. Καθαρά πρακτικός λοιπόν ο προορισμός του και αυτό στις μέρες μας δεν περνάει απαρατήρητο.

Η καινοτομία του Vivacity βρίσκεται στον αποθηκευτικό χώρο των 13 λίτρων στο μπροστινό τμήμα της ποδιάς. Ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορεί να φιλοξενήσει από ένα jet κράνος μέχρι και μια σακούλα ψώνια. Από εκεί και πέρα, κάτω από την σέλα υπάρχει επιπλέον χώρος 22 λίτρων που χωράει άνετα full face κράνος και μερικά επιπλέον μικροαντικείμενα. Επίσης διαθέτει και πρίζα φόρτισης 12V. Το επίπεδο πάτωμα είναι αρκετά πλατύ ώστε να μπορείς να τοποθετήσεις άνετα ανάμεσα στα πόδια σου διάφορα αντικείμενα, χωρίς να ψάχνεις χώρο να πατήσεις μετά! Φυσικά συναντούμε και τον πρακτικό γάντζο.

Το σχεδιαστικό τμήμα της Peugeot προτίμησε να δώσει στο Vivacity έναν εκκεντρικό σχεδιασμό, που φέρνει κάτι από τα αυτοκίνητα της εταιρίας. Μεγάλες επιφάνειες πλαστικών με γωνίες του δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, κάνοντας πρακτικά αδύνατο να το μπερδέψεις με κάτι άλλο στον δρόμο. Όμορφος και ο πίνακας οργάνων με ένα κεντρικό ταχύμετρο να κυριαρχεί και μία οθόνη με αρκετές ψηφιακές ενδείξεις.

Το χαμηλό ύψος της σέλας του Vivacity σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος φαίνονται από την πρώτη στιγμή που θα κυλήσει τις ρόδες του. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο άπειροι οδηγοί αλλά και οι γυναίκες θα αισθανθούν αμέσως οικεία.

Ο απλός αερόψυκτος κινητήρας των 125 κ.εκ. τροφοδοτείται από καρμπιρατέρ και θέλει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ζεσταθεί. Θετική κρίνεται και η ύπαρξη μανιβέλας για την εκκίνηση. Η απόδοσή του είναι απολύτως ομαλή και η επιτάχυνση που προσφέρει μέτρια. Τα 80 χιλιόμετρα είναι μία ένδειξη εντός των δυνατοτήτων του αλλά από εκεί και πέρα θα χρειαστεί κατηφορικός δρόμος για να φτάσει τα 100.

Παρά τους μικρούς τροχούς των 12 ιντσών, το Vivacity είναι αρκετά άνετο χωρίς να κοπανάει στις λακκούβες. Παράλληλα είναι και σταθερό, προσφέροντας στον αναβάτη σιγουριά για το τι συμβαίνει κάτω από τους τροχούς του.

Μόλις η κίνηση αυξηθεί, εκεί το Vivacity λάμπει. Το μικρό πλάτος του τιμονιού του επιτρέπει δύσκολες μανούβρες και όταν χρειαστεί τα πόδια πατούν κάτω με ευκολία βοηθώντας την κατάσταση. Πρόκειται πραγματικά για ένα τομέα που διαπρέπει με τις δυνατότητές του. Το μπροστινό φρένο διαθέτει δύναμη αλλά χάνει σε αίσθηση, ενώ το πίσω ταμπούρο θέλει αρκετή πίεση στην μανέτα για να αποδώσει.

Το Vivacity 125 είναι ένα πρακτικό σκούτερ που κάνει ακριβώς ό, τι υπόσχεται. Διαθέτει τους πιο πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους στην κατηγορία, είναι πανεύκολο στην οδήγηση, η εμφάνισή του ξεχωρίζει και επιπλέον έχει και δελεαστική τιμή αγοράς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: Aερόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος
Κυβισμός: 124,6 κ.εκ.
Ισχύς: 7,8 ίπποι
Τροφοδοσία: Καρμπυρατέρ
Μετάδοση: Αυτόματο CVT
Πλαίσιο: Χαλύβδινο σωληνωτό
Ανάρτηση εμπρός: Τηλεσκοπικό πιρούνι
Ανάρτηση πίσω: Δύο αμορτισέρ
Φρένα εμπρός: Μονός δίσκος 200mm με διπίστονη δαγκάνα
Φρένα πίσω: Ταμπούρο 130mm
Τροχοί: 12 ιντσών
Ρεζερβουάρ: 7,5 λίτρα
Βάρος: 117 κιλά
Τιμή: 1.789 €

Πηγή: skai.gr