Skip to main content

Βοήθεια

Η σελίδα αυτή, η οποία θα ανανεώνεται και συμπληρώνεται συνεχώς, περιέχει πληροφορίες για το πως είναι δομημένος ο ιστότοπος και προσπαθεί να απαντήσει στις απορίες σας.

Κεντρική σελίδα (www.skai.gr)

Η κεντρική σελίδα του ΣΚΑΪ είναι η πύλη για το σύνολο του περιεχομένου: Με μιά ματιά όλος ο ΣΚΑΪ, ειδήσεις, 100,3, τηλεόραση, καιρός, κίνηση στους δρόμους. Από την σελίδα αυτήν μπορείτε άμεσα να πλοηγηθείτε στις επιμέρους ενότητες που ακολουθούν.

ΣΚΑΪ ΝΕΑ (www.skai.gr/news)

Το ειδησεογραφικό site με συνεχή ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Που είναι τα "Υποκειμενικά" και "Εις βάθος";
Οι στήλες αυτές έχουν αλλάξει: Τα "Υποκειμενικά" λέγονται "Απόψεις" και φιλοξενούν άρθρα γνώμης τόσο από έμπειρους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ όσο και από άλλους σχολιαστές μη δημοσιογράφους. Η στήλη "Εις βάθος" πρακτικά έχει μεταλλαχτεί στους "Φακέλους", κάτι καινούργιο για το ΣΚΑΪ.gr, όπου τα μεγάλα θέματα τόσο σε σημασία όσο και σε διάρκεια θα έχουν το "σπίτι" τους. Τα άρθρα που ανήκουν σε κάποιον Φάκελο σηματοδοτούνται σχετικά τόσο στα "πρωτοσέλιδα" των κατηγοριών όσο και στο ίδιο το άρθρο.
Που είναι ο "Διάλογος";
Η στήλη του Διαλόγου πλέον έχει ενσωματωθεί στις "Απόψεις". Μετά την εγγραφή σας, μπορείτε να σχολιάσετε όπως και παλιότερα, χωρίς να φαίνονται τα στοιχεία σας παρά μόνο το ψευδώνυμο που έχετ διαλέξει κατά την εγγραφή.
Τι σημαίνει "Άρθρα που παραπέμπουν εδώ";
Μετά το τέλος κάθε άρθρου ενδεχομένως θα δείτε μία ενότητα με δεσμούς με την επικεφαλίδα "Άρθρα που παραπέμπουν εδώ". Περιέχει τα άρθρα από τον ιστότοπο που έχουν ως σχετικό άρθρο την είδηση που διαβάζετε εκείνη την στιγμή. Ευελπιστούμε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να μάθετε περισσότερα γύρω από την είδηση. Κατά κάποιον τρόπο, όσα περισσότερα άρθρα παραπέμπουν, τόσο πιο σημαντικό είναι το άρθρο που διαβάζετε. Επίσης τα άρθρα αυτά δείχνουν την εξέλιξη της είδησης στον χρόνο.
Που είναι το "Δείτε-Ακούστε", από που μπορώ να έχω πρόσβαση στο τελευταίο δελτίο των 21:00;
To "Δείτε-Ακούστε" ουσιαστικά έχει μεταφερθεί στον ΣΚΑΪ Player. Παρ' όλα αυτά, στην δεξιά στήλη του ΣΚΑΪ ΝΕΑ, κάπως προς τα κάτω, μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση τόσο στις τελευταίες ειδήσεις των 21:00, το τελευταίο σύντομο δελτίο αλλά και σε ειδησεογραφικά βίντεο.

ΣΚΑΪ Τηλεόραση (www.skai.gr/tv)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τηλεόρασης, προτάσεις εκπομπών, συμμετοχή χρηστών με σχόλια.

ΣΚΑΪ 100,3 (www.skai.gr/1003)

Το πρόγραμμα του ραδιοφώνου, επιλογές, ψηφοφορίες, άμεση επαφή με τον παραγωγό, συμμετοχή, παρεμβατικότητα.

ΣΚΑΪ Player (www.skai.gr/player)

Live ραδιόφωνο, Τηλεόραση, εκτενές και εύχρηστο αρχείο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.

ΣΚΑΪ Shop (www.skaishop.gr)

Το διαδικτυακό κατάστημα του ΣΚΑΪ. Online αγορές γρήγορα και με ασφάλεια.

Εγγραφή νέου Μέλους (ΣΚΑΪ CARTA)

Η ΣΚΑΪ Carta εξασφαλίζει την είσοδό σας στο σύνολο του περιεχομένου του skai.gr καθώς και σε ένα σύνολο μελλοντικών προνομίων και υπηρεσιών. Είναι απαραίτητο να είστε μέλη για να σχολιάσετε άρθρα στον ιστότοπο.

Υψηλή Ευκρίνεια - HD

Πάντα πρωτοποριακός, ο ΣΚΑΪ παρέχει μέρος του προγράμματος τους σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Οι εκπομπές σε HD προαναγγέλονται και μεταδίδονται από ειδική ιστοσελίδα. Ειδικά για τις αθλητικές μεταδόσεις, μπορείτε να απολαύσετε HD από τον ιστότοπο www.woop.gr.
Τί είναι HD;
Το ακρωνύμιο HD προέρχεται από τον αγγλικό όρο "High Definition" ή "Υψηλή Ευκρίνεια". HD είναι η υψηλότερη ποιότητα βίντεο, με πλουσιότερη και καθαρότερη εικόνα από την κανονική τηλεόραση και ακόμα και από DVD. Ο ΣΚΑΪ εκπέμπει HD σε ανάλυση 1024x576 και κωδικοποίηση h464.
Χρειάζεται ειδικό λογισμικό και υπολογιστή για να παρακολουθήσω HD;
Όχι, απλώς χρειάζεται να είναι εγκατεστημένη η τρέχουσα έκδοση του Adobe Flash pluggin, η οποία είναι πολύ πιθανόν εγκατεστημένη. Αν δεν είστε σίγουροι, επισκεφτείτε την σελίδα της Adobe για να σιγουρευτείτε, κάνοντας κλικ εδώ: get.adobe.com/flashplayer/. Οι περισσότεροι υπολογιστές των τελευταίων 3-4 ετών είναι ικανοί να παίξουν άψογα. Καμιά φορά θα παρατηρήσετε βελτίωση στην ποιότητα κλείνοντας τα μη απαραίτητα προγράμματα και παράθυρα του φυλλομετρητή.
Χρειάζεται γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ για να παρακολουθήσω HD;
Οι πιο πολλές συνδέσεις ADSL είναι επαρκείς. Για ομαλή παρακολούθηση HD χρειάζεται 2 Mbps ενώ για την απλή ανάλυση 600 kbps είναι αρκετά. Θα παρατηρήσετε βελτίωση στην ποιότητα αν δεν κατεβάζετε άλλα αρχεία την ίδια ώρα και αν δεν τρέχετε προγράμματα τύπου peer-to-peer.
Μπορώ να δω την εικόνα στην τηλεόραση μου υψηλής ανάλυσης;
Βεβαίως: αν μπορείτε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση (π.χ. με ένα καλώδιο HDMI, ή έναν μετατροπέα DVI σε HDMI) θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε εκπληκτική εικόνα στην μεγάλη οθόνη.