Η χρήση φυσικού αερίου έχει πολλά πλεονεκτήματα και στο σπίτι το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέρμανση, στο μαγείρεμα ,για ζεστό νερό αλλά και στον κλιματισμό.
Ας δούμε αναλυτικά τη χρήση φυσικού αερίου για Θέρμανση & Κλιματισμό.

Kεντρική θέρμανση: προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα

Η χρήση του φυσικού αερίου στην κεντρική θέρμανση αποτελεί σήμερα μια σημαντική λύση για κάθε νοικοκυριό αφού μπορεί να υπάρχει η ταυτόχρονη παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού (με απαραίτητη την παρουσία boiler).

Η μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης για χρήση φυσικού αερίου είναι εύκολη οικονομική και συμφέρουσα. Με την τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών, αρκεί μόνο η αντικατάσταση του καυστήρα, εργασία εύκολη και απλή που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στα διαμερίσματα που εξυπηρετούνται.

Οι περιοδικοί ανεφοδιασμοί, οι δυσάρεστες οσμές και η εξοικονόμηση χώρου για την εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς η παροχή φυσικού αερίου είναι συνεχής ενώ δεν απαιτείται αποθήκευση του καυσίμου. Απλοποιείται η χρήση και η διαχείριση αφού ο καταναλωτής έχει άμεση πληροφόρηση για την ποσότητά καυσίμου που έχει καταναλώσει.

Όσον αφορά στο κόστος μετατροπής των συσκευών είναι χαμηλότερο από αυτό των υπόλοιπων εναλλακτικών καυσίμων καθώς απαιτείται μόνο η αντικατάσταση του καυστήρα.

Επιπλέον το φυσικό αέριο κοστίζει λιγότερο σε σχέση με τις ανταγωνιστικές μορφές ενέργειας και διακρίνεται για την υψηλή ενεργειακή του απόδοση και για τις περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αφού η καύση του δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα, ούτε παράγει ενώσεις θείου που συνιστούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ρύπανσης. 

Αυτόνομη, ανεξάρτητη θέρμανση: ευκολία και οικονομία.


Το φυσικό αέριο είναι καύσιμο ευρείας χρήσης με πολλαπλές εφαρμογές, που εκσυγχρονίζουν και κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Στον οικιακό τομέα η χρήση του μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες για αυτόνομη ανεξάρτητη θέρμανση, για παραγωγή ζεστού νερού και για μαγείρεμα.

Η χρήση του φυσικού αερίου βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση της οικίας, συμβάλλοντας θετικά στην αξιολόγηση του ακινήτου και παράλληλα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Η επιλογή μιας αυτόνομης εγκατάστασης με τη χρήση φυσικού αερίου επιτρέπει την εγκατάσταση λεβήτων που συνδυάζουν τη θέρμανση με την παραγωγή ζεστού νερού στις αναγκαίες ποσότητες διαθέτοντας ελάχιστο χώρο.

Κλιματισμός
Ο κλιματισμός με φυσικό αέριο είναι μια ιδανική εφαρμογή χρήσης φυσικού αερίου αφού δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν ταυτόχρονα ή εναλλακτικά οι ανάγκες σε δροσισμό χώρων, παρασκευή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανση χώρων με μια μόνο κεντρική μονάδα.

Το κλίμα της χώρας μας απαιτεί συνθήκες κλιματισμού τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο. Υιοθετώντας, λοιπόν, τη χρήση του φυσικού αερίου για κλιματισμό, θεωρείται από τις πιο καθαρές περιβαλλοντικά λύσεις, παρέχοντας ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και περιορισμένα έξοδα διαχείρισης.

Ο κλιματισμός με φυσικό αέριο συνίσταται στην λειτουργία μίας συσκευής ψύξης η οποία χρησιμοποιεί την κατάλληλη τεχνολογία και το φυσικό αέριο ως καύσιμο προκειμένου να παράγει τα ζητούμενα ψυκτικά φορτία. Στην προκειμένη περίπτωση το φυσικό αέριο αντικαθιστά την ηλεκτρική ενέργεια ως αρχική πηγή ενέργειας για την λειτουργία της ψυκτικής συσκευής. 

Η τεχνολογία ψύξης με φυσικό αέριο προϋπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και με την συνεχιζόμενη ιδιαίτερα πτώση του κόστους του εξοπλισμού για εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως αποδεκτή, ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση. 

Προς την κατεύθυνση αυτή η ZeniΘ επιδοτεί τη χρήση του φυσικού αερίου στον κλιματισμό, υιοθετώντας ειδικό τιμολόγιο χαμηλής χρέωσης.
Δείτε περισσότερα , εδώ

Πηγή: Advertorial