Επίθεση Τουρκίας κατά της Ελλάδας μέσω... Γερμανίας:Αβάσιμες οι κατηγορίες σας- Αυτοί παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Η Άγκυρα καλεί τη Γερμανία να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχει καμία εξουσία και ευθύνη.

Επίθεση κατά της Ελλάδας, εκφράζοντας την ενόχλησή της για τη στάση που κράτησε η Γερμανία, η οποία καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς «είναι λυπηρά τα ατυχή λόγια του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που έκανε χθες στη συνέντευξη Τύπου, κατά της Τουρκίας με βάση τις παράνομες αξιώσεις της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος να προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας». 

Μάλιστα, «υπενθυμίζει» στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι η «Τουρκία δεν είναι το μέρος που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ένα χρόνο και ότι, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την τελευταία ένταση στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι είχε παγώσει αυτές τις συναντήσεις». 

Και καταλήγει καλώντας τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, «να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχουν καμία εξουσία και ευθύνη». 

Πηγή: skai.gr