Συνεχίζεται το σκάνδαλο με τις οροθετικές ιερόδουλες

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν οι 11 ιερόδουλες, που βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV κατά τους χθεσινούς ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε περιοχές της Αθήνας. Νωρίτερα είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι 11 γυναίκες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ευάγγελος Λιάπης, 10 από τις συλληφθείσες είναι Ελληνίδες.

Ο κ. Λιάπης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότερες από 100 ιερόδουλες, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχθεί περισσότερα από 1.000 τηλεφωνήματα, κυρίως από άνδρες νεαρής ηλικίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λιάπης σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους από τις προβληματικές περιοχές της Αθήνας, αλλά οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και θα εξεταστεί «και το τελευταίο εκδιδόμενο άτομο». Τόνισε μάλιστα ότι οποιοσδήποτε είχε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, πρέπει να κάνει εξέταση για AIDS.

Το σκάνδαλο ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν συνελήφθη μία 22χρονη οροθετική ρωσίδα ιερόδουλη στο κέντρο της Αθήνας.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τον εντοπισμό 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης στο κέντρο της Αθήνας. «Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το AIDS αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία» σημειώσε ο κ. Λοβέρδος.

Μιλώντας στον δικτυακό τόπο Iatropedia, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές οικογένειες, καθώς «Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους».

Τονίσε δε ότι οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχισθούν έως ότου εξετασθούν όλοι οι παράνομοι οίκοι ανοχής που λειτουργούν στη χώρα. «Έχω δώσει εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να συνεχίσει ακόμη πιο έντονα τους ελέγχους κατ' εφαρμογήν της υγειονομικής διάταξης. Δε θα υπάρξει οίκος ανοχής τα επόμενα 24ωρα που να μην έχει ελεγχθεί» είπε.
Πηγή: skai.gr