Στη Μαύρη Θάλασσα σπεύδει στις 21/8 ο Ερντογάν για να ανακοινώσει την «έκπληξή» του

Στη Μαύρη Θάλασσα σπέυδει αύριο 21/8 στις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,όπου αναμένεται να ανακοινώσει το 'χαρμόσυνο νέο" , το οποίο έχει προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην περιοχή και προς τα πλοίο Φατίχ ήδη ταξιδεύει όχημα ζωντανών μεταδόσεων, ώστε να γίνει τηλεοπτική κάλυψη των ανακοινώσεων Ερντογάν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, στο σημείο έχει βρεθεί κάτι, το οποίο κρίνεται σημαντικό για την τουρκική πλευρά, και αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Σε κάθε περίπτωση η Άγκυρα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις κινήσης της Αθήνας, εν αναμονεί της επικύρωσης της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Αίγυπτου για την ΑΟΖ, από το ελληνικό κοινοβούλιο, το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, το γεγονός πως η συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου αμφισβητεί άμεσα το τουρκολυβικό μνημόνιο ενδεχομένως να πυροδοτήσει εντός των επόμενων ημερών αντιδράσεις σε διπλωματικό επίπεδο από την πλευρά της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr