Δέκα χρόνια Spetses mini Marathon!Are u ready?

Με έτος ίδρυσης το 2011, το event διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στο φιλόξενο νησί των Σπετσών, και, μετά από 10 χρόνια αδιάλειπτης και δυναμικής παρουσίας, έχει φτάσει να προσελκύει 18.000 άτομα από 42 χώρες, με αποτέλεσμα οι Σπέτσες να καταστούν ο απόλυτος αθλητικός προορισμός τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους,  προωθώντας τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.  

Από το 2011, η Οργανωτική Επιτροπή του Spetses mini Marathon εκπόνησε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάδειξης των Σπετσών ως worldwide athletic tourism destination, μέσα από τον ορισμό ενός event, σε περίοδο off-season. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Οργανωτική Επιτροπή συνέβαλε τόσο στην εδραίωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος για την Ελλάδα και τις Σπέτσες, όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού, έχοντας έτσι δημιουργήσει μία νέα τροπή σε όλο τον αθλητικό τουριστικό χάρτη.  Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Δήμου Σπετσών.

 

Όλα είναι έτοιμα για το επετειακό Spetses mini Marathon και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κολυμβητικές διαδρομές 1.500 μέτρα, 3.000 μέτρα (ο διάπλους των Σπετσών) και 5.000 μέτρα, καθώς και τρεις δρομικές διαδρομές 5 χιλιόμετρα Garmin Run Series, 10 χιλιόμετρα και 25 χιλιόμετρα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης. Οι θέσεις που έχουν απομείνει, ειδικά για τα πιο δημοφιλή αθλήματα, είναι ελάχιστες! 

 

Για εγγραφές μπείτε στο www.spetsesmarathon.com

#2winis2participate
Με το παραπάνω σύνθημα, σε αυτά τα 10 χρόνια παρουσίας, η διοργάνωση φρόντισε να προωθήσει την αξία της άσκησης και της καλής φυσικής κατάστασης για ερασιτέχνες και μη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που κορυφαίοι αθλητές και Key Opinion Leaders του αθλητισμού συμμετέχουν στις αθλητικές διοργανώσεις των Σπετσών. Ταυτόχρονα, σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών Σπετσιωτών που αριθμούν τα 350 μέλη, πετυχαίνοντας την εκπροσώπηση όλων των οικογενειών του νησιού, το οποίο μετρά λιγότερους από 2.500 μόνιμους κατοίκους. Η ομάδα αυτή, δεν εξαντλεί τη δράση της γύρω από τον αγώνα, αλλά συμβάλει επιπλέον στην πυροπροστασία, τη δενδροφύτευση και στη γενικότερη προώθηση της αθλητικής κουλτούρας στο νησί. 

Η Team Under Armour θα βρίσκεται εκεί 
Ο πολυετής χορηγός του Spetses Mini Marathon, η Under Armour, δε θα μπορούσε να λείπει από την επετειακή διοργάνωση. Για μία ακόμη χρονιά θα δώσει το παρών, δίπλα σε σπουδαίους αθλητές αλλά και ερασιτέχνες, που έχουν αγκαλιάσει το θεσμό και θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν ξανά το σύνθημα του αγώνα. 

Η παρουσίαση του νέου παπουτσιού UA HOVR™ Mega 2 Clone από την ομάδα της UA!

 

Με μεγάλη προσμονή περιμένουν οι λάτρεις της διοργάνωσης και του αθλητισμού την παρουσίαση του UA HOVR™ Mega 2 Clone από την ομάδα της UA. Tο νέο δρομικό παπούτσι της Under Armour για μεγάλες αποστάσεις, μπορεί και απευθύνεται σε κάθε δρομέα προσωπικά. Η τεχνολογία UA Clone στο επάνω μέρος, προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και το πάτημα του ποδιού κάθε δρομέα, με σκοπό να αποτρέπει τις τριβές που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς.

 

Τέλος, χάρη στο ενσωματωμένο Bluetooth™ στη σόλα του, όλα τα δεδομένα από κάθε τρέξιμο καταγράφονται και μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή UA MapMyRun™, βελτιστοποιώντας έτσι την εμπειρία του δρομέα, και παρέχοντας υπηρεσίες Real Time Form-Coaching, με σκοπό την μείωση των τραυματισμών αλλά και την σωστή καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων του.

Την ομάδα της Under Armour στον αγώνα θα εκπροσωπήσουν οι:
Dida Νάστου 5km 
Ενη Αργυρου 5km 
Αναστασία Τερεζάκη 5km 
Κορίνα πολίτη 5km 
Junior Rush 5km / 3000 κολύμπι 
Κωσταντίνος Φλίγκος 5km 
Δημήτρης Σελούλης 5km / 3000 κολύμπι 
Γιάννης Νυφαντόπουλός 5km 
Καβακάκης Γιώργος 5km

Το επετειακό Spetses Mini Marathon έφτασε! Κάνε σήμερα την εγγραφή σου και μην ξεχνάς, «Νίκη είναι η συμμετοχή!» 
 

Πηγή: skai.gr