Η βιογραφία του Σπύρου Μουστακλή παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την κόρη του αγωνιστή

Η βιογραφία του Σπύρου Μουστακλή παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την κόρη του αγωνιστή

Τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αhmad Naderi, δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον οποίο συνομίλησε για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Συζητήσαμε σημαντικά θέματα και πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ των θρησκειών μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στον κόσμο», ανέφερε ο πρέσβης για να προσθέσει ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να επισκεφθεί ο Μακαριώτατος το Ιράν. Ευχήθηκε, επίσης, να υπάρχει ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για αυτήν τη συνάντηση και σημείωσε ότι συζήτησαν διάφορα θέματα συνεργασίας κυρίως στο πλαίσιο ανταλλαγής φοιτητών και σπουδαστών.

Στη συνέχεια, το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής - Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος», παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο η κόρη του εκλιπόντος αγωνιστή κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, Ναταλία Μουστακλή. Συγγραφέας του βιβλίου, το οποίο προλογίζει ο πρόεδρος της Βουλής, είναι η σύζυγος του αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Δημητρακάκη- Μουστακλή.

Στο βιβλίο περιγράφονται όλες οι φάσεις της πορείας του Σπύρου Μουστακλή, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Απριλίου 1986, με παράθεση των πραγματικών γεγονότων, αλλά και αφηγήσεις τόσο της συζύγου του όσο και γνωστών δημοσιογράφων, στρατιωτικών και φίλων, μέσα από της οποίες ο αναγνώστης πληροφορείται για λεπτομέρειες της σύντομης και πολυτάραχης ζωής του.

Ακολούθως, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποίησαν ο νέος γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης και ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής, Δημήτριος Δάβαλος.

Κατόπιν, ο κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Εμμανουήλ Βαρβούνης, επέδωσε στον Μακαριώτατο το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Σχολής. Ο Αρχιεπίσκοπος, εξάλλου, είναι ο πρώτος επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής για το ποιμαντικό, αλλά και επιστημονικό του έργο.

«Η παρουσία του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής είναι μαρτυρία πολιτισμού», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχαρίστησε πολύ για την τιμητική διάκριση, ενώ εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Τέλος, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συμβολή και την παρέμβασή του, ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο ένα νεοκλασικό κτήριο στην παραλία του Αστακού, όπου θα στεγαστεί το Μουσείο για την παλιγγενεσία του 1821. Ακόμη, ο δήμαρχος επέδωσε στον Μακαριώτατο την απόφαση ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη Ξερομέρου, καθώς και το «χρυσό» κλειδί της πόλης.

Πηγή: skai.gr