Κλείσιμο

Σε έκτακτη στάση εργασίας καλεί το Σωματείο του ΕΚΑΒ με αφορμή σωματική επίθεση που δέχθηκε διασώστης

Σε έκτακτη στάση εργασίας καλεί το Σωματείο του ΕΚΑΒ με αφορμή σωματική επίθεση που δέχθηκε διασώστης

Λουίζα Κροντήρη

Σε έκτακτη στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου του ΕΚΑΒ με αφορμή σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό το απόγευμα της Κυριακής στη Σαλαμίνα, όπου κληθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει κάποιον που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους επιτέθηκε στο πλήρωμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός Διασώστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Αττικόν και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το Σωματείο κινήθηκε νομικά εναντίον του δράστη ο όποιος θα μεταφερθεί το πρωί στα Δικαστήρια Πειραιά.

Το Σωματείο κάνει λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές και ζητά από τη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία  άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:

•    Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
•    Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
•    Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας.
 
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, καλούμε έκτακτη Στάση Εργασίας 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και θα μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: skai.gr