Σαρηγιάννης- Γραβάνης σε ΣΚΑΙ: Με τα κορωνοπάρτι χαλάμε το καλοκαίρι μας- Ναι σε προνόμια εμβολιασμένων

Για τα φαινόμενα κορωνοπάρτι αλλά και τα προνόμια εμβολιασμένων μίλησαν στον ΣΚΑΙ οι καθηγητές Σαρηγιάννης και Γραβάνης

«Γενικά με τέτοιες συμπεριφορές αυτό που κάνουμε είναι ότι δυσχεραίνουμε το καλοκαίρι μας» είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής  ΑΠΘ Δ. Σαρηγιάννης  κλειθείς να σχολιάσει για τα φαινόμενα κορωνοπάρτι από φοιτητές

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε πως περί τις 15 του μήνα, ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει με τα κορωνοπάρτι θα είμαστε κάτω από τα 1000 κρούσματα, καθώς η επίδραση τους δεν θα έχει αποτυπωθεί ακόμη στα, μέχρι εκείνη την φάση, στοιχεία.

Εντούτοις, με φαινόμενα όπως ο συνωστισμός 3.000 νέων που επιδίδονται σε πάρτυ είναι εξαιρετικά πιθανή η ανάσχεση της πτώσης, δεδομένου ότι και το ποσοστό εμβολιασμών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο παραδέχτηκε ο κος Σαρηγιάννης.

Την εκτίμηση πως είναι στιγμή να γίνει συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Α. Γραβάνης.

«Ξέρετε εμείς στην επιστήμη αγαπούμε να διαβάζουμε τα νούμερα και όχι να συζητάμε γενικότητες» είπε και ανέφερε εν συνεχεία πως το Ισραήλ στο οποίο το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 60%, το Σάββατο κατέγραψε μηδέν κρούσματα ενώ πριν λίγους μήνες οι ημερήσιες μολύνσεις από κορωνοιό έφταναν στις 10-15.000 ημερησίων.

«Η διαφορά έγινε διότι εμβολιάστηκε ταχύτατα η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών», τόνισε και υπενθύμισε πως στην Ελλάδα έχουμε ήδη δώσει 6 εκατ. δόσεις εμβολίων και μόνο 2 συνάνθρωποι μας χάθηκαν από το εμβόλιο την ώρα που περί τους  12.500 συμπολίτες μας έχουν πεθάνει από κορωνοιό.

«Είναι προφανές πως εάν δεν υπάρχει άλλο, πιο αποτελεσματικό στην διασπορά στέλεχος, τα εμβόλια θα κάνουν την δουλειά τους» πρόσθεσε ο κος Γραβάνης αναφορικά με την δραστικότητα των εμβολίων.

Πηγή: skai.gr