Ρωσία: Ξεκίνησε την παραγωγή της πολυτελούς λιμουζίνας Aurus που είχε λανσάρει ο Πούτιν

Η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα την παραγωγή του πολυτελούς αυτοκινήτου sedan, μάρκας Aurus Senat, που προωθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία είχε παρουσιάσει σχέδια για τη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων μάρκας Aurus το 2013. Ο Πούτιν συνέβαλε στην προώθηση της πολυτελούς αυτής λιμουζίνας, όταν την οδήγησε πηγαίνοντας στην τελετή ορκωμοσίας του το 2018, ως πρόεδρος της Ρωσίας για τη νέα εξαετή θητεία του.

Η παραγωγή του εν λόγω αυτοκινήτου sedan είναι απίθανο να έχει σημαντική επίδραση στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον. Ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ δήλωσε ότι εφέτος θα κατασκευασθούν 200-300 αυτοκίνητα, έγραψε η εφημερίδα Vedomosti.

Το αυτοκίνητο, που θεωρείται ως ένα έργο κύρους για το Κρεμλίνο, με τα πιο βασικά διαθέσιμα χαρακτηριστικά του θα κοστίζει 18 εκατομμύρια ρούβλια (200.846 ευρώ).

Η Ρωσία επιδιώκοντας, επίσης, να μειώσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα αγαθά και την τεχνολογία, μετά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση το 2014 επέσπευσε την ανάπτυξη της εσωτερικής της παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ