Πρόεδρος Γηροκομείου Βόλου σε ΣΚΑΪ: «Ανένδοτοι να εμβολιαστούν μερικοί από τους εργαζόμενους» (vid)

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί λόγω της διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Βόλο, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους της δομής. Παράλληλα, μολύνθηκαν και πέντε από τους ηλικιωμένους, με μια 80χρονη γυναίλα να μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο , μετά από εντολή του ΕΟΔΥ.

Για το πως έχει η κατάσταση, μίλησε αναλυτικά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του γηροκομείου, Παύλος Πάνος. Όπως ανέφερε , την προηγούμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια τυπικών ελέγχων εντοπίστηκαν αρχικά δυο κρούσματα σε εργαζόμενους και άλλα δύο σε ηλικιωμένους. Πέρα από την 80χρονη που εισήχθη προληπτικά σε νοσοκομείο, όλοι υπόλοιποι ηλικιωμένοι είχαν ήπια συμπτώματα και φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο της μονάδας, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.  

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό», δήλωσε. Καθώς ,σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους που είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι, μόλις 20 από τους 55 εργαζομένους έχουν εμβολιαστεί

Για τους 35 ανεμβολίαστους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Γηροκομείου είπε ότι:  «Δέκα  από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας ή βρίσκονται εν μέσω εγκυμοσύνης. Οι υπόλοιποι είναι ανένδοτοι να κάνουν το εμβόλιο. Όσο κι αν τους έγιναν συστάσεις, συναντήσεις με λοιμωξιολόγους και συμμετοχή σε διάφορες ημερίδες, επιμένουν να μην εμβολιαστούν . Χαρακτηριστικά λένε πως: Δεν το κάνω.»

Για το αν τους ανησυχεί το νέο μέτρο της κυβέρνησης σχετικά με την άδεια άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Αυγούστου, απάντησε: «Είναι μακριά η 16η Αυγούστου. Μας ανησυχεί το τι θα γίνει μέχρι τότε.  Πολλοί από τους εργαζόμενους σκεφτονται τη θέση εργασίας αλλά ακόμα κι αν βγουν 15-20 από αυτούες σε αναστολή είναι δύσκολο να βρεθούν αντικαταστάτες τους.  Σε λίγο θα μείνουμε από εργατικά χέρια λόγω των κρουσμάτων στους εργαζομένους μας.  Δεν έχει ο νομός μας και γενικά η Κεντρική Ελλάδα  τη δυνατότηα να καλύψει τέτοιες θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού»

Τέλος, απήυθυνε νέα έκκληση προς το προσωπικό να εμβολιαστεί διότι είναι άμεσος ο κίνδυνος.

Πηγή: skai.gr