Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστολάκη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, προκάλεσε τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρότασή του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη.Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η  ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα» είναι το σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή που έκανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης να ενταχθεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις