Ο καθηγητής Αρμπέρ στον ΣΚΑΪ για το εισπνεόμενο φάρμακο – Σε «Αττικό», «Σωτηρία» η μελέτη

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η κλινική μελέτη του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» η Μίνα Γκάγκα πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας έχοντας στο πλευρό της τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αμπέρ τόνισε ότι πρόκειται για μελέτη φάσης 2 που διεξάγεται σε δύο κλινικές στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε μία ακόμη στο νοσοκομείο Αττικό.

Στη μελέτη θα συμμετέχουν συνολικά 90 ασθενείς με κορωνοϊό. Θα γίνουν δοκιμές του φαρμάκου σε δύο διαφορετικές δόσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα οφέλη που φάνηκαν από την πρώτη μελέτη.

«Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα πάνε καλά για να έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας», τόνισε η κ. Γκάγκα ενώ «γεμάτος ελπίδα» εμφανίστηκε και ο ισραηλινός καθηγητής κ. Αρμπέρ.

Δεν υπάρχουν εισαγωγές εμβολιασμένων στα νοσοκομεία

Σχετικά με τις νοσηλείες από κορωνοϊό, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι στο Γεννηματάς δεν νοσηλεύεται κανένας εμβολιασμένος ενώ γενικά δεν γίνονται εισαγωγές εμβολιασμένων στα ελληνικά νοσοκομεία.

Διευκρίνισε ότι μόνο εμβολιασμένοι με ανοσολογικά προβλήματα έχουν νοσηλευθεί «δύο όλοι κι όλοι». Κάλεσε όσους κάνουν χημειοθεραπείες, έχουν αυτοάνοσα ή έχουν μεταμοσχευθεί να εμβολιαστούν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν καλύπτονται 100%.

Πηγή: skai.gr