Κλείσιμο

Βασιλακόπουλος σε ΣΚΑΪ: «Ασπίδα» μας στην ινδική μετάλλαξη το εμβόλιο

Η μόνη μας άμυνα στην ινδική μετάλλαξη κορωνοιού είναι να εμβολιαστούμε όσο πιο άμεσα και μαζικά είναι δυνατόν, τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Πρέπει να φοβόμαστε γιατί απεδείχθει από επιδημιολογικές και όχι εργαστηριακές μελέτες ότι η ινδική μετάλλαξη είναι 50-60% πιο μεταδοτική σε σχέση με το βρετανικό στέλεχος, «Ως εκ τούτου ο ιός αποδεικνύει ότι βρίσκει τρόπους να γίνεται πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει. 

Αμύνεται σε αυτό που του βάζουμε εμείς ως εμπόδιο, που είναι ο εμβολιασμός» εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής πάντως ο εμβολιασμός φαίνεται να καλύπτει σε πολύ μεγάλο ποσοστό ,ανεξαρτήτως του σκευάσματος που θα χορηγηθεί, το στέλεχος Δ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπενθύμισε πως ο πλήρως εμβολιασμένος είναι απόλυτα προστατευμένος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, από την σοβαρή νόσηση και τον θάνατο.

Παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση πως η ινδική μετάλλαξη θα είναι το επικρατούν στέλεχος του ιού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr