Τσιόδρας - Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα - 695 καταγεγραμμένοι ασθενείς και 17 νεκροί

Τους 17 έφθασαν οι νεκροί, τρεις εκ των οποίων γυναίκες, ενώ στα 695 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 71 νέα, σύμφωνα την ενημέρωση που πραγματοποίησε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα, τα κρούσματα υπολογίζονται σε 8.000 με 10.000.

Ο μέσος όρος ηλικίας των 17 νεκρών είναι τα 76 χρόνια, εκ των οποίων οι 14 είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες, όλοι με υποκείμενο νόσημα. 

114 άτομα νοσηλεύονται (61% άνδρες), 35 είναι διασωληνωμένοι (68 έτη μ.ο. ηλικίας) και είναι όλοι άνδρες πλην μιας γυναίκας. Έως τώρα έχουν δοθεί 21 εξιτήρια. 

Το 56% των ασθενών είναι άνδρες, με το 75% των περιπτώσεων να είναι 18 έως 64 ετών. 

Τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, σε 193 χώρες, ξεπερνούν τις 358.000, ενώ περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού, με την Ευρώπη να παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν, γιατί όσο χαλαρώνουν τα μέτρα τόσο αυξάνεται ο βαθμός μετάδοσης της νόσου» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας 

«Το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να αποδίδουμε ευθύνες. Έχουμε ένα κοινό εχθρό κι αυτός είναι ιός» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμορφώνονται σε μέτρα σκληρά... Είναι δύσκολες συνθήκες και δύσκολες οι επιλογές» σημείωσε. 

Αναγκαία κρίθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές γιατρούς νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας.

Πηγή: skai.gr