Τσιόδρας: Από εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας η διασπορά του κορωνοϊού (video)

Από έναν εργαζόμενο μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίο επισκέφθηκε τον χώρο νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.

Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας ανέρχονται σε 36, 33 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι. Κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο κ.Τσιόδρας έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με νεαρό που είχε πάει σε διακοπές και συναυλία στη Χαλκιδική.

Ο Σ. Τσιόδρας, παράλληλα είπε ότι χαιρέτησε έναν έναν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό διακομίζονται σε νοσοκομείο της πόλης.

Σημείωσε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οφείλονται σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από διακοπές. 

Βίντεο: voria.gr

Πηγή: skai.gr