Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και για τους άνω των 65

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και του Γιώργου Ευγενίδη, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους θα ανακοινώσει επισήμως ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα για όλες τις ηλικίες, και όχι μόνο για τους έως 65 ετών. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή. Με δεδομένο ότι υπάρχουν  τα προγραμματισμένα ραντεβού η αλλαγή στην εμβολιαστική πολιτική θα “τρέξει” πιθανότατα από τέλη Μαρτίου. 

Σημειώνεται ότι αναμένουμε στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer τον Απρίλιο, 400.000 δόσεις από το μονοδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputniki V επίσης τον Απρίλιο, εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) όπως αναμένεται,  και πλέον η AstraZeneca μπαίνει και αυτή στο “κάδρο” των εμβολιασμών ενώ αναμένονται και άλλα εμβόλια (Moderna, Curevac κλπ). 

Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσαν τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Πηγή: skai.gr