Θεσσαλονίκη: Απολύμανση κι έξυπνες «πατέντες» για τον κορωνοϊό από οδηγούς ταξί

Με δίκη του πατέντα, οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη επιχειρεί να προστατευθεί αλλά και να προστατεύσει τους πελάτες του, ενώ την ίδια ώρα ο συνεταιρισμός ταξί της πόλης προχωράει καθημερινά σε απολυμάνσεις των οχημάτων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.

Όπως διαβεβαιώνει ο Θεόδωρος Σταυρίδης, πρόεδρος ραδιοταξί στη Θεσσαλονίκη, "καθημερινά γίνεται η απολύμανση ως βασική προϋπόθεση", με έξοδα του συνεταιρισμού. "Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μείωση 85% του επιβατικού κοινού των ταξί. Ο κόσμος είναι διστακτικός, αισθάνεται ανασφάλεια, αν και εμείς τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας", λέει ο κ. Σταυρίδης, εξηγώντας πως παρά το γεγονός ότι η πελατεία έχει μειωθεί, "ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί για εμάς μέτρα οικονομικής ανακούφισης". "Πρέπει να κάνει κάτι άμεσα η πολιτεία και για εμάς", τονίζει.

Εκτός από την απολύμανση σε όλα τα ταξί δεν λείπουν και οι πρωτοβουλίες οδηγών για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, τόσο δική τους όσο και των πελατών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Θέμη Καψάλη, ο οποίος τοποθέτησε προστατευτική μεμβράνη προκειμένου να διαχωρίσει την καμπίνα του οχήματός του από το πίσω μέρος για να μην έρχεται σε επαφή με τον κόσμο που μεταφέρει. "Θορυβήθηκα με όλα αυτά που ακούω και εκτός από τα προσωπικά μέτρα προστασίας επινόησα και αυτόν τον τρόπο για να προστατεύσω τους πελάτες μου, αλλά και για να αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια κι εγώ", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καψάλης.

"Αγόρασα μια μεμβράνη αντιανεμική και διαφανής για να μπορώ να έχω οπτική επαφή και την τοποθέτησα στην καμπίνα με ένα τελάρο πλαστικό. Οι πελάτες μου είναι ενθουσιασμένοι, αισθάνονται ασφαλεια- όσο μπορούν βέβαια να αισθανθούν με τις δεδομένες συνθήκες", λέει ο κ. Καψάλης, περιγράφοντας την πατέντα του ώστε να τον μιμηθούν, όπως λέει, όσοι συνάδελφοί του ενδιαφέρονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ