Θεμιστοκλέους σε ΣΚΑΪ 100.3: Όποιος νόσησε έχει ικανοποιητική προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες

Θεμιστοκλέους σε ΣΚΑΪ 100.3: Όποιος νόσησε έχει ικανοποιητική προστασία για τουλάχιστον 6 μήνες

Όποιος έχει νοσήσει, έχει αποκτήσει ικανοποιητικό βαθμό προστασίας από τον κορωνοιό για τουλάχιστον 6 μήνες, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3,  ο ΓΓ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμοστοκλέους.

Σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στα μητρώα κόβιντ και τα μητρώα εμβολιασμού και από την ερχόμενη τρίτη θα ακυρωθούν τα ραντεβού που έχουν κλείσει όσοι έχουν νοσήσει.

Εξήγησε ότι στο εξάμηνο από την ημέρα διάγνωσης θα λάβουν μήνυμα που θα τους υπενθυμίσει να κλείσουν το νέο ραντεβού τους. 

Ο κ Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι οι πολίτες δε θα χρειαστεί να προσκομίσουν κανένα πιστοποιητικό, η διαδικασία θα γίνει αυτόματα μέσω των ΑΜΚΑ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Γαλάζια ελευθερία, εξήγησε ότι δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα νησιά έστω κι α καθυστερήσει τις παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου η Τζόνσον, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού είναι με βάση επιβεβαιωμένες παραδόσεις.

Σημείωσε πως αν χρειαστεί οι εμβολιασμοί θα γίνουν με εμβόλια δύο δόσεων.

Ο κ Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή σημειώνοντας ότι οι συνέπειες της νόσου είναι συντριπτικές για την υγεία, στη χώρα μας έχουν χορηγηθεί πάνω από 5 εκατομμύρια δόσεις και τα οποία συμβάντα, ειδικά τα σοβαρά, είναι ελάχιστα.

Υπενθύμισε ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ομάδα 35-39 ετών. 

Θα ακολουθήσει η ομάδα 30-34ων και εκτιμήσω ότι εντός του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες κάτω των 30 ετών.

Πηγή: skai.gr