Θεμιστοκλέους: Από 16 Ιουνίου ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Θεμιστοκλέους: Από 16 Ιουνίου ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στο κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό, θα είναι για την ηλικιακή ομάδα των 18-24 ετών, από 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα.

Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και με δεδομένο το ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν αναλόγως, η επίτευξη του στόχου για τείχος ανοσίας θα είναι εφικτή εντός του καλοκαιριού.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως από την Πέμπτη 10 Ιουνίου, άνοιξαν τα ραντεβού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια (εκτός αυτού της AstraZeneca) και για την ηλικιακή ομάδα 25-29, από την οποία όπως είπε έχουν κλείσει ραντεβού ήδη 93.000 πολίτες.

Παράλληλα, ανέφερε πως υπολογίζεται ότι ήδη το 11% εξ αυτών έχει πάρει μια δόση.

Μέχρι στιγμής,έχουμε κάνει 80.000 εμβολιασμούς και σήμερα αναμένεται η μέρα να κλείσει με περί τους 100.000 να έχουν πραγματοποιηθεί. 

Επιπρόσθετα, η εταιρεία Pfizer αύξησε κατά λίγο τις παραδόσεις της κι έτσι συνολικά πάρουμε 2 εκατ. 212 χιλιάδες δόσεις.

Μόνο για τον Ιούλιο οι δόσεις υπολογίζονται σε 1 εκατ. 555 χιλιάδες δόσεις με τις συνολικές του τρίτου τριμήνου (Ιούλιος- Ιούνιος- Άυγουστος) να υπολογίζονται σε 4 εκατ. 870 δόσεις.

Επιπρόσθετα αναμένουμε τόσο 152.712 δόσεις από την εταιρεία Johnson & Johnson όσο και περαιτέρω αύξηση στις παραδόσεις της.

Πηγή: skai.gr